maanantai 10. syyskuuta 2018

Miten valmistaudun Craftaamoon?

Pakkaamaan mars!
Craftaamoon on enää 1,5 viikkoa aikaa ja lähtökuume alkaa nousta. Etenkin ensikertalaisia mietityttää, mitä tapahtumaan kannattaa ottaa mukaan ja pitääkö sinne jotenkin valmistautua. Tässä hieman ajatuksia tapahtumakonkarin näkökulmasta.

Olen itse käynyt monessa tapahtumassa vuosien varrella ja kokeillut erilaisia taktiikoita tavaroiden ja etenkin niiden pakkaamisen kanssa. Olen matkannut viikonlopputapahtumaan auton takakontti pursuten kasseja ja pusseja; toisaalta olen matkannut tapahtumaan myös polkupyörällä kuljettaen kaikki askartelutarvikkeet, yöpymistarvikkeet ja eväät mukana. Kumpikin toimii! 


Ensimmäisen etuna on yleensä se, että sinun ei tarvitse tarkkaan miettiä etukäteen, mitä haluat tehdä ja sinulla on materiaalit moneen erilaiseen ideaan. Jälkimmäinen tyyli vaatii, että päätät etukäteen, mitä haluat tehdä ja suunnittelet tarkkaan, mitä niitä varten tarvitset. Muista myöskin, että jos osallistut monelle kurssille, aika askarrella vapaasti on rajattua ja et tarvitse mukaan niin paljon tavaraa.

Suunnittele siis, mitä haluat tehdä ja valitse tarvittavat materiaalit sen perusteella. Skräppääjä voi vaikkapa koota kotona itselleen valmiita kittejä (paperit ja niihin sopivat koristeet). Paikallahan on myös askartelukauppiaita, joilta varmasti tulee tehtyä täydennyksiä. Jätä siis kolo vapaaksi myös tuliaisille. Muista, että askartelutilaa on aina rajallisesti eli siitäkin syystä kannattaa ottaa mukaan "sopivasti" tavaraa.

Kun otan askartelutarvikkeet mukaan, hyödynnän erilaisia laatikoita. Minulta löytyy salkku 12" papereita, korttipohjia ja kartonkeja varten (siellä voi kuljettaa myös muutakin). 6" rasioita sekalaiselle sälälle ja esim pieniä A5-kokoisia rasioita koristeille. Osan tarvikkeista kokoan mukaan vain tapahtumaa varten, mutta esim noita A5-rasioita käytän ihan arjessa säilyttämään vaikkapa kohotarrapaloja, leikekuvia tai vanerikoristeita. Mutta löytyy minulta myös omat laatikot maaleille, gelatoksille tai musteille. Stanssit ja leimat kulkevat ohuissa rasioissa.  Reissuissa olen kokenut pienet mustetyynyt näppäriksi.  Näin voin ottaa koko värisuoran mukaan.


Tavarat kulkevat näppärästi paikalle esim Ikean jättikassissa tai vaikkapa pyörillä kuljevassa matkalaukussa. Kauppiailta löytyy myös erityisesti askartelukäyttöön tarkoitettuja laukkuja, joissa tavarat kulkevat omissa lokosissaan..

Mitä sitten kannattaa ottaa mukaan? Tietysti tekeminen määrittelee tarvitsetko paperia, valokuvia, stansseja tai lävistimiä, musteita, kyniä, tusseja, mömmöjä vai koristeita mukaasi, mutta ohessa pieni tarkistuslista. Osan tavaroista voi sopia jaettavan askartelukaverin kanssa.

* essu
* villasukat tai mukavat sisäkengät
* lamppu
* jatkojohto
* herkkuja ja juotavaa
* askartelualusta
* paperileikkuri
* sakset, teippiä ja liimaa (kohotarrapalat!)
* korttipohjia, kartonkia, kuviopapereita
* kuumailmapuhallin, jos käytät kohopulvereita, musteita tai esim maaleja
* koristeita (valmiskuvia, kukkia, nauhoja, tarratimantteja, vanerikuvioita, puolihelmiä, nappeja, aakkostarroja, tms)
* värittelyyn sopivat värit
* leimat ja musteet, muista akryylipala ja musteenlevittimet!
* stanssit ja lävistimet
* skräppääjälle valokuvat
Nanna on luvannut tuoda paikalle Big Shot Plussan, Fiskarssin leikkureita ja kuumailmapuhaltimen, joten näitä voit hyvin lainata.

Nähdään Craftaamossa!
Terveisin 

Jenni / Puuhis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti